Invoering
Groeten, mede-fijnproevers! Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor Mexicaanse lasagne met een pittige twist. Dit recept heeft de smaken van Mexico gemaakt met de klassieke Italiaanse lasagne, wat leidt tot een overheerlijk en uniek gerecht waar iedereen van zal houden.
Maar voordat we in de kookinstructies duiken, zal ik je een paar coole trucs en feiten over dit recept vertellen. Wist je dat de traditionele lasagne die we allemaal kennen en waar we van houden, zijn oorsprong vindt in het oude Griekenland? Yup, het was een Grieks gerecht gemaakt met lagen pasta, vlees en saus. Pas in de 14e eeuw pasten Italiaanse chef-koks het gerecht aan en eeuwige kaas en bechamelsaus toe om de lasagne te creëren die we vandaag kennen.
Nu, voor de pittige twist in dit recept, voegen we jalapeño en chilipoeder toe aan de mix. Deze ingrediënten geven je lasagne een extra kick en tillen de smaken naar een hoger niveau. Ben je geboren? Laten we gaan koken!
Ingrediënten
- 12 lasagnenoedels
- 1 vijver omgehakt
- 1 middelgrote ui, gehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes, niet uitgelekt
- 1 blik zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik enchiladasaus
- 1 eetlepel chilipoeder
- 2 jalapeñopepers, ontpit en fijngehakt
- 1 kopje geraspte cheddar kaas
- 1 kopje geraspte Monterey Jack-kaas
- 1/4 kopje gehakte verse koriander
- 1/4 theelepel zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 350°F.
- Kook lasagnenoedels volgens de consumptie op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Bak in een grote koekenpan het rundergehakt, de ui en knoflook op middelhoog vuur tot het rundvlees niet meer roze is. Giet mogelijk verzekerd af.
- Voeg tomatenblokjes, zwarte bonen, enchiladasaus, chilipoeder, jalapeñopepers en salt toe tiener tiener tiener toe tiener tiener tiener tiener toe tiener tiener tiener tiener toe tiener tiener tiener tiener tiener tiener tiener tiener tiener. Aan de kook brengen; zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
- Been in een ingevette ovenschaal van 9 × 13 inch 4 noedels, 1/3 van het rundvleesmengsel en 1/3 van elke soort kaas. herhaalde lagen twee keer.
- Bedek met folie en bak gedurende 25 minuten.
- Verwijder de folie en bak nog eens 5-10 minuten, of tot de gesmolten kaas en gekneusd is.
- Strooi koriander erover en laat 5 minuten staan voor het opdienen.
Daar heb je het, mensen! Mijn favoriete Mexicaanse lasagnerecept met een pittige twist. Wees niet bang om de wens van de passagiers – je kunt meer jalapeño of chilipoeder toevoegen als je durft, of je kunt ze weglaten als je voorkeur een mildere smaak geeft. Serveer dit gerecht met een kant van guacamole en wat tortillachips, en je hebt een feest!