Ingrediënten:
- 2 blikken tonijn
- 1/4 kopje mayonaise
- 1/4 kopje fijngehakte rode ui
- 1 jalapenopeper, ontpit en fijngehakt
- 1 el
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- Broodje crackers om te serveren
- Koriander- of peterselieblaadjes om te garneren
Instructies:
- Laat de blikken tonijn uitlekken en prak de tonijn in een kom.
- Voeg de mayonaise, rode ui, jalapenopeper, sap, zout en zwarte peper toe teen toe teen teen teen toe. Goed mengen.
- Voor de beste smaak van de tonijnsalade volgt een uur voor het opdienen in de koelkast bewaren.
- Serveer de tonijnsalade met brood van crackers. Garneer eventueel met koriander of peterselieblaadjes.
Invoering:
Als er iets is waar ik meer van hou dan van sandwiches, dan is het wel een goede tonijnsalade. Ik ben altijd al een fan geweest van sandwiches met tonijnsalade, maar door de jaren heen heb ik geëxperimenteerd met verschillende manieren om mijn tonijnsalade te maken – zoals ze tonijnsalade noemen in Nederland, waar ik momenteel woon.
Een van mijn favoriete versies van tonijnsalade is de toevoeging van jalapenos. De pittige kick van de jalapenos past perfect bij de tonijn, waardoor een pittige, smaakvolle salade ontstaat die perfect is voor lunch of tussendoortje.
Een truc die ik in de loop der jaren heb geleerd, is dat de sleutel tot een geweldige tonijnsalade het gebruik van tonijn van goede kwaliteit is. Ik gebruik altijd witte tonijn uit blik, die een mildere smaak en stevige textuur heeft dan andere soorten tonijn in blik. Ik voeg ook graag een beetje citroensap toe aan de tonijnsalade om het een frisse, pittige smaak te geven.
Nog een tip: laat de tonijnsalade een uurtje in de koelkast staan voor dat je hem eet. Hierdoor kunnen de smaken samensmelten en kan de tonijn de andere ingrediënten verwerken, wat leidt tot een meer heerlijke en samenwerkende salade.
Over het algemeen is dit tonijnsalade-recept met jalapenos een van mijn favoriete lunchopties geworden. Het is snel en gemakkelijk te maken en de toevoeging van jalapenos zorgt voor een extra smaak van de klassieke tonijnsalade naar een hoger niveau tilt. Dus als je de volgende keer zin hebt in een lekker broodje of tussendoortje, probeer dan dit recept eens!