Invoering
Nasi Goreng is een traditioneel gebakken rijstgerecht uit Indonesië. Het wordt op smaak gebracht met allerlei specerijen en kruiden en wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en wat krokant gebakken sjalotten erop. Het is een heerlijk en bevredigend gerecht dat perfect is om een menigte te voeden. Of je nu een barbecue in de achtertuin of een potluck-diner organiseert, nasi goreng is een publiekstrekker die gemakkelijk te bereiden is en zeker indruk zal maken op je gasten.
In dit artikel delen we ons favoriete recept voor nasi goreng dat je voor een grote groep mensen kunt maken. We zullen ook enkele coole tips en trucs geven die je zullen helpen om elke keer de perfecte nasi goreng te maken. Dus, zonder verder oponthoud, laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 4 kopjes gekookte witte rijst, gekoeld
- 1 pond kippenborsten zonder botten zonder vel
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
- 2 middelgrote wortels, in blokjes
- 2 kopjes gehakte sperziebonen
- 1/2 kopje bevroren erwten
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 theelepels sesamolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 4 eieren
- Gebakken sjalotten, voor garnering
Instructies
- Kook de rijst en zet hem minimaal 1 uur in de koelkast.
- Snijd de kip in kleine stukjes en breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en kook tot ze bruin en gaar is, ongeveer 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Verhit de resterende 2 eetlepels plantaardige olie in dezelfde pan. Voeg de knoflook en ui toe en roerbak 1 minuut.
- Voeg de wortels en sperziebonen toe en roerbak ongeveer 3-4 minuten of tot ze een beetje zacht zijn.
- Voeg de diepvrieserwten toe en roerbak nog een minuutje.
- Voeg de gekoelde rijst, gekookte kip, sojasaus, oestersaus, sesamolie, zout en zwarte peper toe. Roerbak ongeveer 5-7 minuten of tot alles goed gemengd en doorgewarmd is.
- Bak in een aparte pan de eieren naar wens.
- Serveer de nasi goreng heet, belegd met een gebakken ei en wat gebakken sjalotjes.